Gaasterland

It Moaiste Baantsje Westlik fan Oerol…

Deze tekst hangt bij binnenkomst in de hal van het Clubhuis van Golfclub Gaasterland. We zijn dan ook trots op onze natuurbaan die tot de mooiste van het noorden hoort.

gaasterland 1De compacte baan is ontworpen door golfbaanarchitect Alan Rijks en is gesitueerd in de bossen van Gaasterland. De 9 holes hebben een gezamenlijke lengte van 2813 meter. Door gebruik te maken van de aanwezige landschapselementen en het aanbrengen van hoogteverschillen, waterpartijen en extra beplanting vormt de golfbaan een uitdaging voor golfspelers van ieder niveau.

Tussen de fairways en gebieden met schrale heide ligt een groot vennengebied. Dit is een toevluchtsoord voor veel soorten vogels, dassen, reeën en ander wild. Bijzonder is de rijkdom aan libellensoorten. Lopen op golfbaan Gaasterland betekent dan ook genieten van een grote verscheidenheid aan planten en van de stilte van de bossen van Gaasterland.

Het gezellige en goed geoutilleerde clubhuis met het ruime terras is een plek waar je prettig kunt zitten en nagenieten met uitzicht over de baan. De bar wordt verzorgd door eigen leden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud van de gebouwen en de baan. Deze sfeer van betrokkenheid en samenwerken kenmerkt het karakter van Golfclub Gaasterland.

De inzet van de greenkeepers en die van vele vrijwilligers heeft resultaat gehad; in november 2013 is het GEO-certificaat voor duurzaam golfbaanbeheer toegekend. Een belangrijke stap op weg naar het doel van duurzaamheid.

Groeien in golf vraagt blijvend werken aan de techniek. Voor ieder die daaraan wil werken, of je nu jeugdlid bent of al langer speelt, is de jonge enthousiaste Pro dagelijks op de baan aanwezig. Op afspraak verzorgt hij clinics om kennis te maken met de golfsport. Zijn winkel biedt ruim keuze in golfmateriaal en kleding.

Kortom, golfen op ‘Gaasterland’ biedt uitdaging, ontspanning en vooral een prachtige natuurbaan.

Golfclub Gaasterland

Sminkewei 10
8567 HB Oudemirdum

Arrangementen

€ 209.-
p.p.
3 daags golfarrangement Golfbaan Gaasterland en De Groene Ster Meer informatie
€149.-
p.p.
2 daags golf-arrangement Golfbaan Gaasterland en De Groene Ster Meer informatie
€149,-p.p.
p.p.
2 daags golf-arr. Jans Golfbaan Gaasterland en De Groene Ster Meer informatie