Duurswold

Golfbaan

Met haar 9 wedstrijdholes (NGF A-status) ligt Golfbaan Duurswold op slechts 20 autominuten van de stad Groningen aan de prachtige zuidoever van het Schildmeer.hole7_20130626_033_GCD_fairway_RRJ - kopie

De architect van de baan, Michiel van der Vaart van Jol Golf Design, is er uitstekend in geslaagd om landschap en sport op een creatieve manier te combineren.

Het resultaat is een prachtige baan met veel reliëf, ruime greens en spectaculaire waterpartijen. Zo komt u tijdens het spelen openheid en ruimte tegen, maar daarnaast ook bosholes en uitdagende waterpartijen.

Vanuit het bestaande bos zijn door de architect zichtlijnen gecreëerd en ziet u de kerktorens van enkele, in het gebied Duurswold gelegen, dorpen. Aan dit stukje Duurswold ontleent de baan ook haar naam. De ruim opgezette baan biedt een uitdaging voor gevorderde golfers maar ook voor beginnende golfers vraagt deze baan na een speelronde om herhaling.

De aangelegde 9 wedstrijdholes vormen fase I van een plan voor een volwaardige 18-holes baan. Fase II, de uitbreiding tot 18-holes, wordt gerealiseerd nadat voldoende leden verworven zijn. Voor het totale plan is de grond al toegewezen en zijn diverse vergunningen al doorlopen.

 

Par 74

Lengte witte tee: 6.588m

Lengte gele tee: 6.246m

Lengte blauwe tee: 5.700m

Lengte rode tee: 5.288m

Lengte oranje tee: 4.574m

 

Par 3-baan

Golfbaan Duurswold beschikt over 6 par 3-holes. Deze baan is toegankelijk voor alle golfers, ook zonder een golfvaardigheidsbewijs of clubhandicap 54. De baan biedt goede oefenmogelijkheden en zal zelfs de ervaren golfer testen in het korte spel. De par 3-baan wordt veel gebruikt in combinatie met lessen en is daarom een ideale tool om kennis te maken met de golfsport.

 

Par 18

Lengte: 440m

 

Lessen/professionals

Op Golfbaan Duurswold zijn Richard Paul en Adam Howard de golfprofessionals die alle lessen verzorgen. Deze van oorsprong Engelse teachingpro’s, zijn alle jaren een vaste waarde in de noordelijke golfwereld. Lessen zijn via de website te boeken.

 

Oefenfaciliteiten

Naast een driving range met 11 afslagplekken (deels overkapt), is er gelegenheid om te putten, te chippen en is er een oefenbunker. De ballenmachine is bereikbaar voor iedereen en werkt op euromuntstukken of ballenkaarten die verkrijgbaar zijn in het clubhuis.

 

Clubhuis

Het clubhuis staat op een fantastische locatie in de bossen met een fraai uitzicht op de baan. De combinatie van een grote vijver, grenzend aan het terras met de greens van de 4e en 9e hole (na realisatie fase II de 9e en 18e hole), zullen het verblijf in het clubhuis tot een waar genoegen maken. Het clubhuis beschikt nu over een eenvoudige horeca maar daar staat tegenover dat op loopafstand keuze kan worden gemaakt uit volledige maaltijden in meerdere restaurants aan de zuidoever van het Schildmeer.

 

Golfclub

Vanaf de oprichting op 25 mei 1998 gaat na ruim 10 jaar de grootste wens van Golfclub Duurswold in vervulling: Een eigen volwaardige golfbaan. Golfclub Duurswold staat voor enthousiasme, warmte, gezelligheid en betrokkenheid en wordt gekenmerkt door een laagdrempelige toegang tot de golfsport. De golfclub kent diverse lidmaatschappen, zodat we aan iedere golffanaat iets moois kunnen bieden.

 

Adresgegevens

Golfbaan Duurswold

Roegeweg 2

9629 PA Steendam

0598-430360 (baanmanager)

0598-431407 (horeca)

info@golfclubduurswold.nl

www.golfclubduurswold.nl

Arrangementen