DG&CC

DG&CC eigen paginaOntdek de Drentsche Golf & Country Club en laat u verrassen door de ontspannen sfeer op de club en in de omgeving! Blijf overnachten in de Golf Lodge waar u letterlijk ontwaakt op de Golfbaan! De DG&CC is gelegen in de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen. Met een 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan, een ongekend ruim opgezet en gevarieerde golfbaan toegankelijk voor golfers van alle niveaus!

Door onze 24 kamers tellende Golf Lodge zijn wij goed ingericht op u als (golf) toerist. Volledig geïntegreerd in de natuur en voorzien van een modern interieur kunt u in de Golf Lodge ontsnappen aan de hedendaagse drukte en volledig ontspannen genieten van uw favoriete tijdverdrijf. Wij nodigen u uit om wakker te worden in de natuur en gelijk de baan op te gaan.

Met 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan is de Drentsche Golf & Country Club de grootste course van Noord-Nederland. Dit schitterende terrein, onderdeel van een groot open natuurgebied van 240 ha, ligt in een attractief landschap tussen akker en bospercelen, afgewisseld met fraaie eikenlanen. Maar liefst 140 ha hiervan is gereserveerd voor deze ongekend ruim opgezette golfbaan.

De 27 holes wedstrijdbaan, ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Gerard Jol is onderverdeeld in drie parcoursen van 9 holes. Ieder parcours op zich heeft een geheel eigen karakter, lengte en moeilijkheidsgraad. Zo is het Gele parcours open en komt u met spelen diverse waterhindernissen tegen. Het Rode parcours heeft een paar bosholes, kent holes met uitdagende grote waterpartijen, heeft een blinde hole en een paar holes omzoomd door struiken. Het Witte parcours is aangelegd in een bestaand bosperceel. Dit alles maakt de Drentsche Golf & Country Club tot een ware uitdaging voor iedere golfer.

In het Clubhuis kunt u uiteraard terecht voor een kop koffie, lunch, borrel en/of heerlijk diner in ons Restaurant.

Kortom; alle facetten zijn aanwezig op de Drentsche Golf & Country Club voor een ontspannen meerdaagse golftrip. Onthaast u uit de drukte van , rijd naar Assen. U bent meer dan welkom in Zeijerveen!

○ lengte
Geel & Rood
Lengte heren (gele tee) 5940 m
Lengte dames (rood) 5001 m

Rood & Wit
Lengte heren (geel) 6129 m
Lengte dames (rood) 5128 m

Wit & Geel
Lengte heren (geel) 5789 m
Lengte dames (rood) 4847 m

○ Shop
The Country Golf Shop is gevestigd op de Drentsche Golf & Country Club. Voor golfclubs, -kleding, -schoenen en -tassen bent u hier aan het juiste adres. Daarnaast is er met de aanwezigheid van een driving range, puttinggreen en Par 3 baan een prachtige testlocatie voor golfequipment binnen handbereik. Maar ook voor reparaties (vaak al klaar terwijl u wacht) en advies op maat kunt u terecht bij de golfshop. Uiteraard mogen logoartikelen, om mee te nemen als aandenken aan een weekendje golfen op de Drentsche Golf & Country Club, niet ontbreken

○ Par3 baan
Naast de 27 holes wedstrijdbaan beschikt de Drentsche Golf & Country Club ook over een 9-holes Par 3 baan. Holes variërend van 80 tot 130 meter, volwaardige greens en veel hindernissen, maken deze Par 3 baan een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer.

○ driving range/oefenfaciliteiten
De Drentsche Golf & Country Club beschikt over een driving range met 24 afslagplaatsen. De helft van de afslagplaatsen is overdekt. Door de aanwezige verlichting kan er ook in de avonduren volop gelest en afgeslagen worden. Daarnaast beschikt de DG&CC over een volwaardige puttinggreen en tevens een chippinggreen omringt met bunkers en ruime chipping area.

○ pro / lessen
Martin Kanninga
Bob Nieuwenhout
Ian Flegg

○ Afstand tot hotel
De Golf Lodge is gelegen op het complex van de Drentsche Golf & Country Club

○ boekings email
Reserveringen@golflodge.nl / info@dgcc.nl