De Semslanden

semslanden 63De Hondsrug is een zandwal die werd gevormd tijdens de laatste ijstijd. Het is het enige deel van Drenthe dat altijd droog en begaanbaar is. Onze baan is dan ook vrijwel het hele jaar bespeelbaar. Zelfs na langdurige regen kunt u al snel weer afslaan, naar de zomergreens.

De baan is ontworpen door de top-golfarchitecten van hun tijd. De eerste negen holes werden in 1989 voltooid naar een ontwerp van Eschauzier & Thate. De tweede negen zijn later getekend door Gerard Jol.
De holes vormen pittige uitdagingen voor zowel hoge als lage handicappers. Maar wie risico’s durft te nemen, kan er ook birdies slaan.

De Semslanden biedt alles wat u van een goede golfbaan mag verwachten: een qualifying 18 holes baan met uitstekend onderhouden fairways en greens, een oefenbaan met negen par-3 holes, een deels overdekte driving range, twee putting greens, een chipping green, een pro-shop en zelfs een pro-studio voor video-analyse van uw swing inclusief een FlightScope; een 3D bal- en club tracking systeem dat werkt op basis van Doppler Radar.